Puding Trifle Kek Gulung / amalini's diary: Puding Trifle - Padat dan rapatkan.isi celah ruang dengan baki kek gulung.

Puding Trifle Kek Gulung / amalini's diary: Puding Trifle - Padat dan rapatkan.isi celah ruang dengan baki kek gulung.. Masak jelly nona ikut arahan di belakang kotak. Potong cake gulung tue & susun dlm bekas. Biasalah telur kan antara bahan utama yang sering ada di setiap rumah kek ni. Campurkan susu cair + tepung kastard + gula putih & perang, kacau sehingga sebati & tapiskan. I.e strawberry, kiwi etc ) 1 kotak jelly crystal powder (saya guna brand nona)

Tuk buat puding trifle nie. 4 sudu besar tepung kastard. Biasalah telur kan antara bahan utama yang sering ada di setiap rumah kek ni. Tekan sedikit supaya kek padat. Kebiasaannya lapisan paling bawah adalah kek, kemudian kastard, jelly, buah buahan, whipped cream atau apa apa yang disukai.

Resepi Puding Kek Gulung
Resepi Puding Kek Gulung from 3.bp.blogspot.com
Pernah merasai puding trifle ini dari pemberian jiran. Potong kek gulung lebih kurang setebal 1cm. Ambil 2,3 sudu air koktail dan lembabkan kek.lembabkan bukan basahkan ya. Padat dan rapatkan.isi celah ruang dengan baki kek gulung. Cuma saya guna kek gulung perisa pandan dan guna kristal jelly nona perisa oren. Untuk buat puding ni, biasanya lapisan paling bawah ni orang akan gunakan kek span atau kek gulung. Masak jelly nona ikut arahan di belakang kotak. Kite perlu bahagikan kepada 3 bahagian.

Potong kek gulung n padatkan segenap ruang dlm bekas, jangan bg ada lubang langsung, kang meleleh pulak kastad nanti.

Tuang @ renjiskan sedikit air koktel supaya lapisan kek menjadi moist. I.e strawberry, kiwi etc ) 1 kotak jelly crystal powder (saya guna brand nona) Cara penyediaan resepi puding trifle koktail : Ada la belen dlm 1/3 dr kek tu, tu pun yg makannya cik abe dan k.nor jer. Tinggalkan sedikit air koktail untuk dicurah pada kek gulung.masak hingga pekat. Kali ni wat puding trifle.kaler maler yang memeriahkan lagi puding ni.memang menjadi satu tarikan untuk memakannya.sesiapa yang belum mencuba.dipersilakan memang sedap dan lembut.terasa nyaman masuk anak tekak dikala mentari hangat membahang. Untuk buat puding ni, biasanya lapisan paling bawah ni orang akan gunakan kek span atau kek gulung. Pernah merasai puding trifle ini dari pemberian jiran. Resepi puding trifle daripada khairulaming yang memang mudah untuk dibuat. Masukkan kedlm bekas yg telah disusun ngan cake tadi. Masak dengan api yg perlahan sehingga pekat. Tu pun, kek yg dpt tu, bukan besar sgt, saiz lebih kurang 3 x 8 jer, kesian dia duk termenung dlm bekas tak ada org ngap. Potong cake gulung tue & susun dlm bekas.

Tiga sudu besar tepung kastad. Satukan susu sejat dan tepung kastard, gaul hingga larut dan tidak berketul. I.e strawberry, kiwi etc ) 1 kotak jelly crystal powder (saya guna brand nona) Ambil 2,3 sudu air koktail dan lembabkan kek.lembabkan bukan basahkan ya. Cuma saya guna kek gulung perisa pandan dan guna kristal jelly nona perisa oren.

Dari Dapur Kak Yah: Puding Triffle
Dari Dapur Kak Yah: Puding Triffle from 2.bp.blogspot.com
Potong kek gulung n padatkan segenap ruang dlm bekas, jangan bg ada lubang langsung, kang meleleh pulak kastad nanti. Rasanya juga sedap sangat dengan gigitan buah di setiap kunyahan. Potong cake gulung tue & susun dlm bekas. Masukkan kedlm bekas yg telah disusun ngan cake tadi. Tinggalkan sedikit air koktail untuk dicurah pada kek gulung.masak hingga pekat. Kebiasaannya lapisan paling bawah adalah kek, kemudian kastard, jelly, buah buahan, whipped cream atau apa apa yang disukai. Resepi puding trifle daripada khairulaming yang memang mudah untuk dibuat. Tuk buat puding trifle nie.

Rasanya juga sedap sangat dengan gigitan buah di setiap kunyahan.

Biasalah telur kan antara bahan utama yang sering ada di setiap rumah kek ni. Tuang @ renjiskan sedikit air koktel supaya lapisan kek menjadi moist. 1 kotak kristal jelly (aku guna brand nona), 1 tin susu cair ideal, tepung custard dan 1 gulung kek swiss roll! Puding trifle kastard siap untuk dihidangkan. Contohnya macam strawberry, peach, kiwi dll) Rasanya juga sedap sangat dengan gigitan buah di setiap kunyahan. Masukkan kedlm bekas yg telah disusun ngan cake tadi. 1 bantal kek gulung 4sudu besar tepung kastad 1tin susu cair 1tin air (aku campurkan air buah dgn air biasa) 7sudu besar gula 1tin buah koktail 1 kotak serbuk jelly. Resepi puding trifle mudah dan sedap sumber : I.e strawberry, kiwi etc ) 1 kotak jelly crystal powder (saya guna brand nona) Ada la belen dlm 1/3 dr kek tu, tu pun yg makannya cik abe dan k.nor jer. Tekan sedikit supaya kek padat. Campurkan susu cair + tepung kastard + gula putih & perang, kacau sehingga sebati & tapiskan.

Cara penyediaan resepi puding trifle koktail : Tapi i tambahkan secawan lagi air sebab agak manis & pekat kalau ikut sukatan kat kotak tu. Kali ni wat puding trifle.kaler maler yang memeriahkan lagi puding ni.memang menjadi satu tarikan untuk memakannya.sesiapa yang belum mencuba.dipersilakan memang sedap dan lembut.terasa nyaman masuk anak tekak dikala mentari hangat membahang. Masukkan kedlm bekas yg telah disusun ngan cake tadi. Resepi puding trifle daripada khairulaming yang memang mudah untuk dibuat.

RESEPI PUDING TRIFFLE | Resipi Biskut
RESEPI PUDING TRIFFLE | Resipi Biskut from 4.bp.blogspot.com
Mari kita cekidaud resepi puding trifle ni. Curahkan air koktel ke seluruh permukaan. Ada la belen dlm 1/3 dr kek tu, tu pun yg makannya cik abe dan k.nor jer. Potong kek gulung n padatkan segenap ruang dlm bekas, jangan bg ada lubang langsung, kang meleleh pulak kastad nanti. Biasalah telur kan antara bahan utama yang sering ada di setiap rumah kek ni. Masak jelly nona ikut arahan di belakang kotak. Kebiasaannya lapisan paling bawah adalah kek, kemudian kastard, jelly, buah buahan, whipped cream atau apa apa yang disukai. Tuang @ renjiskan sedikit air koktel supaya lapisan kek menjadi moist.

I.e strawberry, kiwi etc ) 1 kotak jelly crystal powder (saya guna brand nona) 3 sudu besar tepung kastard (bagi sudu penuh

Jom tengok resepi puding trifle yang dikongsikan oleh ej azlan ni. Ada la belen dlm 1/3 dr kek tu, tu pun yg makannya cik abe dan k.nor jer. Kali ni wat puding trifle.kaler maler yang memeriahkan lagi puding ni.memang menjadi satu tarikan untuk memakannya.sesiapa yang belum mencuba.dipersilakan memang sedap dan lembut.terasa nyaman masuk anak tekak dikala mentari hangat membahang. I.e strawberry, kiwi etc ) 1 kotak jelly crystal powder (saya guna brand nona) Tekan sedikit supaya kek padat. Tapis asingkan isi buahan koktail dan airnya.air kita akan guna di bahagian lapisan kustard nanti.potong kek gulung dan susun pada dasar loyang/bekas.guna bekas empat segi lebih senang daripada bekas bulat.padat dan rapatkan.isi celah ruang dengan baki kek gulung. Puding trifle kastard siap untuk dihidangkan. 1 kotak kristal jelly (aku guna brand nona), 1 tin susu cair ideal, tepung custard dan 1 gulung kek swiss roll! Rasanya juga sedap sangat dengan gigitan buah di setiap kunyahan. I.e strawberry, kiwi etc ) 1 kotak jelly crystal powder (saya guna brand nona) 3 sudu besar tepung kastard (bagi sudu penuh Cuma saya guna kek gulung perisa pandan dan guna kristal jelly nona perisa oren. Curahkan air koktel ke seluruh permukaan. Ambil 2,3 sudu air koktail dan lembabkan kek.lembabkan bukan basahkan ya.

Related : Puding Trifle Kek Gulung / amalini's diary: Puding Trifle - Padat dan rapatkan.isi celah ruang dengan baki kek gulung..